The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k

The life-changing magic of not giving a fuck

Het was een poosje terug dat ik op een waarschijnlijk studieontwijkend moment verdwaald raakte op YouTube (that happens a lot). Op dat ene moment stuitte ik op het YouTubekanaal van Yara Michels en toen heb ik die dag meteen al haar filmpjes gebingewatcht (wat een heerlijk mens is zij, maar dat terzijde)! In ieder geval daar kwam ik dus ook een video tegen over dit boek The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck. Niet veel later zat dit boek in mijn winkelwagentje bij bol.com en werd hij de volgende dag thuisbezorgd! (Oeps!)


The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck is bedoeld voor mensen die totaal gestrest zijn, te veel werken, nauwelijks nog aandacht hebben voor de echte dingen en eigenlijk veel te veel bezig zijn met alles en iedereen om hen heen te pleasen. Het boek vertelt je eigenlijk dat je wat minder fucks moet geven aan dingen die je niet gelukkig maken of je leven verbeteren. Op deze manier houd je meer tijd, energie en geld over aan dingen die je wel gelukkig maken.

Ook ik geef echt enorm veel fucks aan dingen, waaraan ik eigenlijk geen fuck zou moeten geven. Waarom zou ik bezweet rennen voor een trein, terwijl ik toch al te laat ben? Why do i give a fuck? Waarom zeg ik soms sorry, zonder dat er iets is gebeurd waaraan ik iets kon doen. Waarom zeg ik ja tegen uitnodigingen, waartegen ik eigenlijk nee had moeten zeggen? Waarom voel ik mij zo ongemakkelijk in de sportschool? Waarom heb ik een heel seizoen van Pretty Little Liars gekeken terwijl ik het niks aan vond? Waarom maak ik mij zo druk om wat andere mensen zeggen of denken?

The life-changing magic of not giving a fuck

Wat de schrijfster probeert over te dragen is dat je je aantal “fucks” moet zien als je portemonnee met geld (fuckbudget) je kan niet alles uitgeven, je moet goed kiezen waar je wel een fuck aan uitgeeft en waar je hem niet aan uitgeeft. Je moet dus echt je fucks gaan uitgeven aan dingen waar je wel echt om geeft en dus niet aan dingen waar je geen ene fuck om geeft.

Voorbeeld: “Een vriend nodigt je uit voor zijn/haar verjaardag, maar je hebt eigenlijk totaal geen zin, want je weet alweer dat het zo’n avond wordt met heel veel alcohol en te weinig slaap.” Op dat moment moet je dus kiezen of je je fuck uitgeeft aan die vriend of dat je weigert. Je kiest ervoor om te weigeren en zo heb je weer energie, tijd en geld bespaard. (YES winst!) Maar hoe weiger je zonder daarna meteen die asshole te zijn die nergens een fuck om geeft? Vertel deze vriend gewoon 100% eerlijk en beleefd waarom je weigert, zodat je geen asshole wordt en je daarna niet schuldig hoeft te voelen over die vriend. Want je wil immers wel vrienden overhouden!

Natuurlijk moet je niet alles serieus nemen wat in het boek staat en er uithalen wat er voor jou inzit. Het gaat er het meest om dat je ophoudt met een fuck geven over wat anderen denken of zeggen en dat je daarbij op een eerlijk en beleefde manier keuzes maakt die voor jou het beste zijn!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck nu ook? (Vast! Of anders geef je gewoon lekker geen fuck!) Je kan hem voor €15,33 bestellen! 

If you like this post, you might also enjoy...

Let's talk!

16 Reacties

 • Kimberley | jul 19 , 2016 - 16:15

  Ha, lijkt me leuk!

  Reageren
 • Week report #25 - Streets Ahead | jul 8 , 2016 - 06:00

  […] schreef een blogpost over het boek “The life-changing magic of not giving a fuck”, dat gaat over minder stressen en je druk maken over dingen. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar […]

  Reageren
 • Leoni | jul 7 , 2016 - 10:39

  Ahh lijkt me een geweldig boek! Wat is de vormgeving ook ontzettend mooi! Alleen daarom zou ik hem al in mijn kast willen hebben staan! haha. Heb je er zelf ook wat uit kunnen halen en al kunnen toepassen op het ‘dagelijkse leven?’

  Reageren
 • Esmée | jul 6 , 2016 - 19:45

  Wat een mooi boekje ook! Lijkt me alleen al leuk voor in de boekenkast. Daarnaast is het echt zo, de laatste tijd probeer ik wat vaker ‘nee’ te zeggen. Ook al zijn dingen soms heel erg leuk, ik weet gewoon dat het op dit moment teveel tijd eist, en ik heb alle tijd nodig. x

  Reageren
 • Lilian | jul 4 , 2016 - 13:33

  Ah yes, klinkt echt als een boek voor mij!

  Reageren
 • Susan | jul 2 , 2016 - 10:48

  Lijkt me heel leuk!

  Reageren
 • Life Blossoms | jun 29 , 2016 - 22:04

  Lijkt me echt een leuk boek! Ik probeer al meer tijd te besteden aan dingen die ik echt leuk vind.

  Reageren
 • Evelien | jun 29 , 2016 - 21:25

  Ik ben hem aan het lezen! Althans, de keren dat ik niet in slaap val in de trein 😉

  Reageren
 • Valerie | jun 29 , 2016 - 16:18

  Ik zie hier al veel over voorbij komen en ben echt super benieuwd naar het boek! Misschien wel iets om mee te nemen op vakantie 🙂

  Reageren
 • Lies | jun 29 , 2016 - 15:55

  Wel een leuke vergelijking, met dat fuckbudget. Proberen aan te denken als ik me nog eens heel erg in iets aan het opwinden ben.

  Reageren
 • Marlous | jun 29 , 2016 - 13:13

  Jaa deze heb ik bij UO zien liggen en trok toen ook al mijn aandacht. Leuke review!

  Reageren
 • Sija | jun 28 , 2016 - 18:16

  Dit lijkt me een leuk boek! Ik zoek nog eentje om mee te nemen op vakantie dus misschien ga ik deze wel even bestellen 🙂

  Reageren
 • Suzanne | jun 28 , 2016 - 09:44

  Lijkt me heel interessant!

  Reageren
  • Moniek | jun 28 , 2016 - 11:57

   Jaa is ook echt super interessant!

   Reageren
 • Melle | jun 28 , 2016 - 07:33

  Met zo’n titel kan het gewoon niet anders dan een goed boek zijn 🙂 Hij stond al op mijn lijstje maar nu helemaal. Dat fuckbudget vind ik echt mega interssant!

  Reageren
  • Moniek | jun 28 , 2016 - 11:57

   Jaaa echt gaan lezen! Het is echt een heel leuk boek! Zelfs ik heb hem in het Engels binnen een paar dagen uitgelezen en dat zegt echt wel wat!

   Reageren