Out of my comfort zone | Nieuwe mensen ontmoeten!

Een blog bijhouden doe je alleen (waarschijnlijk in je lekkerste pyjamabroek) op de bank achter een laptop. Je bepaalt zelf wat je erop zet en hoe je dingen communiceert. De ‘online’ wereld is redelijk veilig en voelt ook veilig, want niemand ziet hoe je er daadwerkelijk achter de laptop bij zit. Toch besloot ik zaterdag even out of my comfort zone te gaan! Ik ging bloggers en bloglezers in het ‘wild’ ontmoeten!

Ik ben niet het type die zich aanmeldt voor een evenement en daar in mijn eentje naartoe ga. Ik kan mij prima vermaken in mijn eentje, maar met mensen afspreken die ik nog nooit heb ontmoet? Persoonlijk weet ik mijzelf daar geen houding bij te geven.

Toch besloot ik na wat getwijfel mij aan te melden voor het ontbijtje van Melle. En wat bleek? Zo eng was het helemaal niet! Het was zelfs hartstikke LEUK! πŸ™‚ Mensen waren gewoon geΓ―nteresseerd in elkaar en vertelden lekker over dingen die ze in het leven doen.

Ik ben eigenlijk best wel trots op mijzelf dat ik ben gegaan. En kan nu niet meer begrijpen, waarom ik de avond van te voren totaal gestrest was! Note to self: waar je niet dood aan gaat, maakt je sterker! Als het niet gezellig was geweest, dan was het nog geen ramp. Ik zou dan alsnog een super leuke dag in Amsterdam hebben gehad en ach die mensen die zie je dan toch nooit meer! Ik zou gewoon op moeten houden met piekeren over of ze me wel leuk zouden vinden en niet het rare meisje uit Groningen vinden die ‘helemaal’ naar Amsterdam is gereisd.

Wat ik dus eigenlijk wil vertellen met deze blogpost is dat je misschien iets vaker uit je comfort zone moet treden, zodat je er beter mee om leert te gaan. Zodat je in het echt kan meemaken dat het allemaal niet zo eng is! Dus kom van die bank af en doe iets wat je misschien uit jezelf nooit zou doen. Het zou nog wel eens super verrassend kunnen meevallen! πŸ™‚

Foto: DaniΓ«l Rommens

If you like this post, you might also enjoy...

Let's talk!

39 Reacties

 • EsmΓ©e | apr 13 , 2016 - 19:50

  Ik vond het eerst ook altijd spannend om alleen naar events te gaan, maar inmiddels doe ik niet anders meer! Ik vind het stiekem best fijn om alleen te reizen en dan nieuwe mensen te ontmoeten, vaak als je gaat met iemand die je kent, dan stap je minder snel af op andere mensen, heb ik het idee. x

  Reageren
 • Eva | apr 6 , 2016 - 12:31

  Wat goed dat je gegaan bent! Ik was ‘vroeger’ (twee jaar geleden ofzo, ahum) ook altijd erg zenuwachtig voor buiten mijn comfortzone, maar elke keer dat ik er even buiten ging, maakte ik altijd de leukste dingen mee en leerde ik de liefste mensen kennen. Sindsdien ben ik iets minder bang. Nog wel wat zenuwen soms maar leuke, nieuwe mensen leren kennen is best leuk!

  Reageren
 • Ysanne | apr 6 , 2016 - 12:26

  Ik las hier inderdaad over op Melle’s blog; wat leuk dat je gegaan bent! Knap ook, zou het ook wel spannend vinden haha πŸ™‚

  Reageren
 • Anne-Sterre | apr 6 , 2016 - 11:36

  Leuk, goed dat je het toch gedaan hebt! Nieuwe mensen leren kennen is niet verkeerd, wel eng soms, maar achteraf blijkt het eigenlijk altijd zo erg mee te vallen πŸ™‚

  Reageren
 • Lonneke | apr 5 , 2016 - 20:32

  Ik zou precies hetzelfde hebben. Stom eigenlijk, want vaak zijn dat soort dingen juist zo leuk!

  Reageren
 • Mariska | apr 5 , 2016 - 15:14

  Gaaf dat je gegaan bent en een wijze les! Het valt allemaal wel mee en is zelfs ook nog eens erg leuk πŸ˜€

  Reageren
 • sammie | apr 5 , 2016 - 11:29

  Fijn dat het zo gezellig was! De eerste keer dat ik een blogger in RL ging ontmoeten was ik ook een beetje zenuwachtig maar dat was inderdaad nergens voor nodig πŸ™‚

  Reageren
 • Suzanne | apr 5 , 2016 - 08:29

  Leuk om te lezen. Ik heb dat ook altijd erg moeilijk gevonden!

  Reageren
 • Atke | apr 4 , 2016 - 22:51

  Tof dat je bent gegaan (zeker omdat het zo’n lange reis voor jou was!) en fijn dat het zo leuk was! Ik vind dit soort dingen ook altijd erg spannend, maar het beste leer je inderdaad door gewoon te doen πŸ™‚

  Reageren
 • Anne | apr 4 , 2016 - 21:10

  Wauw, knap van je zeg! Ik vind het ook altijd spannend om iets ‘maar’ te doen. Toch doen, net wat jij zegt; waar je niet dood aan gaat… Dus dan doen we het maar hΓ¨ ;-). Leuke blog!

  Reageren
 • Babette | StudioBabsie | apr 4 , 2016 - 20:49

  Yay! Zo leuk om je ook nu een keer ontmoet te hebben! Volgensmij dachten we bijna allemaal hetzelfde over, want ook ik vond het best wel even spannend, maar zo blij dat ik ben gegaan, was echt super gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

  Reageren
  • Moniek | apr 5 , 2016 - 11:44

   Jaaaa echt wel voor herhaling vatbaar! πŸ™‚ Vond het ook super leuk om jou ontmoet te hebben!

   Reageren
 • FrΓ©dΓ©rique | apr 4 , 2016 - 19:32

  Super leuk en positief, ik ben eigenlijk precies zo. Maar tegelijker tijd is het ontmoeten van medeburgers toch erg leuk, al heb ik het nooit gedaan/ervaren (ik zit nu nog thuis.. veilig πŸ˜‰ ) Wie weet wat de toekomst me brengt! πŸ™‚

  Reageren
 • Kim | apr 4 , 2016 - 19:04

  Wat leuk zeg! Ik heb vorig jaar een paar keer met bloggers afgesproken en dat was ook heel gezellig πŸ™‚

  Reageren
  • Moniek | apr 5 , 2016 - 11:40

   Oh super leuk! πŸ™‚ Ik ben nu ook van plan meer af te gaan spreken met bloggers! Lijkt me ook heel gezellig!

   Reageren
 • Dina | apr 4 , 2016 - 19:02

  Wat ontzettend leuk zeg, dat ontbijtje met Melle! πŸ˜€ En al helemaal geweldig dat je hierdoor juist hebt gezien dat het allemaal niet zo eng is als het lijkt!

  Reageren
  • Moniek | apr 5 , 2016 - 11:38

   Jaa het was ook echt ontzettend leuk! πŸ™‚

   Reageren
 • Laura | apr 4 , 2016 - 18:09

  Zo leuk dat je het dan toch hebt gedaan! Van die dingen leer je vaak het meest omdat je dan zenuwachtig bent maar het 9 van de 10 keer reuze meevalt.

  Reageren
 • Charelle | apr 4 , 2016 - 16:38

  Jaaa het was zo leuk! πŸ˜€ Ik ben heel blij dat ik je heb mogen ontmoeten, toch wel heel anders om bloggers eens in het echt te zien! Ik vond het ook super spannend, maar eveneens voor herhaling vatbaar! Leuk dat we er hetzelfde over denken! (:

  Reageren
  • Moniek | apr 5 , 2016 - 11:38

   JAA! Ik vond het ook super leuk om jou te ontmoeten! πŸ™‚ Ik vind het ook zeker voor herhaling vatbaar! πŸ™‚

   Reageren
 • Esmee | apr 4 , 2016 - 14:58

  Super knap dat je toch bent gegaan idd! Ik vind evementen zelf altijd geweldig. Je leert vaak zulke leuke mensen kennen. Hopelijk komen we elkaar een keer tegen, lijkt me leuk!

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:14

   Jaaa lijkt mij ook heel erg leuk! πŸ™‚

   Reageren
 • Sabine | apr 4 , 2016 - 14:00

  Zo herkenbaar! Superstoer dat je dat toch hebt gedaan. Ik vind het vooral eng in groepen mensen die ik niet ken. Van tevoren wil ik eigenlijk nooit, maar meestal valt het dan toch wel mee πŸ™‚

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:11

   Jaa precies dit! Van te voren dacht ik ook, waar ben ik mee bezig? Help! En achteraf dacht ik huh? Waarom was ik nou ook alweer zo bang hiervoor?

   Reageren
 • Veerlez | apr 4 , 2016 - 13:23

  Het mooie is dat je juist wanneer je uit je comfortzone stapt, je de mooiste dingen mee maakt! Het is een kracht om niet naar je angst te luisteren en het gewoon te doen! Fijn dat het zo leuk was! πŸ™‚

  Reageren
 • Marijke | apr 4 , 2016 - 12:34

  Wat goed van je dat je dat hebt gedaan! En dan ook nog helemaal alleen naar amsterdam, extra stoer!

  Reageren
 • Marion | apr 4 , 2016 - 12:02

  Super leuk artikel, herken het zelf ook wel. vind het soms ook erg lastig om uit mijn comfort zone te stappen. En meestal is het toch wel erg leuk als je eenmaal ergens bent.

  Reageren
 • Suze | apr 4 , 2016 - 10:58

  Ik snap je! Ik ging ook alleen naar mijne eerste event. Super spannend vond ik het, maar het viel heel erg mee allemaal πŸ™‚ X

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:07

   Jaaa, het valt ook allemaal wel mee! πŸ™‚ Achteraf denk je ‘waar maakte ik mij nou zo druk om?!’

   Reageren
 • Desi | apr 4 , 2016 - 10:19

  Yay voor uit je comfort zone komen! Dat levert vaak zo veel mooie dingen op. Heel goed dat je het gewoon gedaan hebt πŸ™‚

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:06

   Jaa echt wel een grote YAY! πŸ™‚ Dankjewel!

   Reageren
 • Stella | apr 4 , 2016 - 09:58

  Heel veel jeei’s voor bloggers ontmoeten. Ik vind dat altijd ZO leuk en gezellig. Goed van je dat je bent gegaan; ik had helaas al iets anders, maar anders was ik er ZEKER bij geweest <3 Veel liefs!

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:04

   Aaah wat jammer! Ik had jou ook graag in het ‘wild’ willen ontmoeten Stella! πŸ™‚ Misschien komt dat ooit nog πŸ™‚ Lijkt me leuk!

   Reageren
 • Melle | apr 4 , 2016 - 09:57

  Jaaaaaa hoera! Wat goed πŸ™‚ Ik ben echt superblij dat ik je in het wild heb mogen ontmoeten en inderdaad – het is zΓ³ waar – ik was de avond van te voren ook zo zenuwachtig. Viel het allemaal toch weer mee πŸ™‚ Γ‰n een leuke ochtend gehad Γ©n een heerlijk ontbijtje gegeten Γ©n nieuwe mensen leren kennen Γ©n niet dood gegaan. YES! πŸ™‚

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:03

   Hahaha YEEESSS! πŸ™‚ Het was echt super leuk en gezellig!

   Reageren
 • Lies | apr 4 , 2016 - 09:49

  Ik ken de spanning helemaal, een maandje geleden had ik ook voor het eerst een ontmoeting met een aantal blogsters die ik nog nooit had gezien Maar het was heel leuk uiteraard!

  Reageren
 • Amy | apr 4 , 2016 - 08:57

  Wat goed dat je toch gegaan bent, ondanks je twijfels vooraf! Ik snap je zenuwen, want dat heb ik ook heel erg gehad, maar als je het vaker doet wordt het echt beter. Fijn dat je ervaring zo positief was πŸ™‚

  Reageren
  • Moniek | apr 4 , 2016 - 15:02

   Jaaa ik ben nu ook zeker van plan vaker dit soort dingen te ondernemen! πŸ™‚

   Reageren
 • Jennifer | apr 4 , 2016 - 08:31

  Ik loop ook altijd onwijs te piekeren als ik iets ga doen wat ik nog nooit gedaan heb, helemaal als ik de mensen daar niet ken. Achteraf is het meestal (misschien juist doordat ik niemand nog kende) leuk geweest. Dus vaker doen! πŸ™‚

  Reageren