Oeps? Onaangekondigde vakantiepauze

De afgelopen tijd is het hier een beetje aan de rustige kant. Ik heb de laatste tijd gewoon geen inspiratie of vingers die het lukken om de juiste woorden te typen voor een leuk artikel. Ja, superduper stom! Omdat het totaal niet lukt heb ik dus ook geen artikelen geplaatst en even lekker de tijd voor mijzelf genomen. Uitzoeken wat ik nou precies allemaal wil.

Ik heb dus veel nagedacht de laatste tijd. De twee vragen die dan in mij opkomen zijn: ”Waarom wil het nou niet, waar ging het mis?” en de tweede vraag “Welke kant wil ik nou op?”.

Voor vraag één heb ik wel een soort van antwoord. Het lijkt wel een soort van cyclus te zijn bij mij. Ik begin dan weer helemaal met goede moed aan mijn blog. Steek d’r echt moeite in en ben niet meer van mijn laptop weg te slaan. Het gaat dan ook echt wel even een poosje goed, maar op een gegeven moment wil ik meer. Ga ik naar mijn blog kijken en mijzelf vergelijken met bijvoorbeeld andere blogs en word ik super onzeker over mijn blog. Ik vind mijn foto’s niet meer mooi, alle teksten die ik schrijf komen totaal niet leuk over, ik vind mijzelf dan gewoon ineens heel stom en daardoor mijn blog ook! BUH! Op dat moment raak ik in een dip en verschijnt er niks meer op mijn blog. Na een poosje mis ik mijn blog en begin ik weer met goede moed! Zie hier mijn eeuwige cirkel die ik écht moet doorbreken. Helaas is dat nog niet zo makkelijk.

Oké dan vraag twee, welke kant wil ik op? Ik vind dit echt zo lastig, want ik weet het niet zo goed. Ik heb op dit moment zelf totaal geen interesse in het lezen van blogs. Als ik door mijn bloglovin’ scroll is er weinig wat mij aanspreekt. Ik heb het gevoel alsof alle onderwerpen al honderd keer zijn herkauwd en over geschreven. Iedereen heeft alles al wel een beetje gedaan.

Wat ik ook lastig vind is dat ik zo wispelturig ben als de pest. Twee jaar geleden begon ik mijn blog met heel veel onderwerpen over make-up. Inmiddels is mijn interesse in make-up helemaal verdwenen en heb ik een lifestyeblog zoals dat zo hip heet. De laatste tijd merk ik dat ik heel erg neig naar artikelen over persoonlijke ontwikkeling en mijn eigen struggles, maar ik vind dat SUPER eng om over te schrijven. Wat ik hiermee wil aangeven is dat mijn interesses gewoon constant veranderen wat betreft mijn blog. Daardoor kan ik niet echt een rechte lijn trekken met onderwerpen of een toekomstbeeld schetsen over hoe mijn blog eruit moet komen te zien.

Ik ben de laatste tijd al lekker aan het genieten van mijn vakantie en blijf dat de komende tijd nog even doen. Ik ga voor mijzelf even goed uitzoeken wat ik nou precies wil. Hallo brainstorm sessies! Wie weet, krijg ik als ik straks weer in het ritme zit vanzelf mijn mojo weer terug! Verwacht dus komende tijd ook niet veel op mijn blog! Mocht er iets online komen dan zie je dat vanzelf verschijnen op Facebook, Twitter of Bloglovin’. Toedels!

If you like this post, you might also enjoy...

Let's talk!

12 Reacties

 • Klaske | aug 3 , 2016 - 21:44

  Ooh dit is heel erg herkenbaar. Vooral dat vergelijken met andere blogs, ik vind het dan zo stom van mezelf dat ik dat doe, maar kan er ook niet mee stoppen. Je blog is trouwens hartstikke leuk (ik heb ‘m pas ontdekt en vind ‘m echt heel tof), dus je hoeft er echt niet onzeker over te zijn (makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het). Gun jezelf gewoon de tijd om uit te zoeken wat je wilt. Geniet van je vakantie! <3

  Reageren
 • Anne | aug 3 , 2016 - 10:31

  Ooo, hartstikke herkenbaar. Zeker het stukje waarin je gaat vergelijken met andere blogs en de motivatie dan ineens héél ver weg is. Gelukkig lees ik dat het voor de meeste bloggers zo werkt en we ons daar niet al teveel van aan moeten trekken. Althans: dat probeer ik dan tegen mijzelf te zeggen ;-).

  Reageren
 • Suzanne | aug 3 , 2016 - 07:33

  Goed dat je voor jezelf hier even bij stilstaat en gaat ontdekken wat je wilt. Lekker naar je hart luisteren.

  Reageren
 • Kimberley | aug 3 , 2016 - 00:20

  Je hoeft je echt geen zorgen te maken over je foto’s en je schrijfstijl. Ik vind ze mooi en je blogs lezen prettig weg. Natuurlijk is het herkenbaar en logisch. Logisch dat je jezelf verder wilt ontwikkelen en je blog ook. Neem de tijd, zet je over je angst heen en schrijf! Als dat is wat je wilt.

  Reageren
 • Moniek | aug 2 , 2016 - 18:21

  Super herkenbaar! Ik heb daarom ook soort van besloten te stoppen, ook al begin ik misschien ooit wel weer. Ik vind schrijven zo leuk, maar ik ga mezelf ook altijd vergelijken en het voelt gewoon alsof ik anderen herhaal of zo. Alles is inderdaad al een keer gedaan. Maar je merkt vanzelf wel wat je echt wil als je even rust neemt 🙂 x

  Reageren
 • Rachel Kromdijk | aug 2 , 2016 - 16:55

  ah gewoon je hart volgen komt goed ik vind je stijl prachtig!

  Reageren
 • Evelien | aug 2 , 2016 - 12:39

  Die cyclus ken ik zeker, hoewel ik er nu overheen ben door mezelf minder vast te leggen aan een schema. Je hoeft wat mij betreft helemaal niet onzeker te zijn over je blog want het is een van de weinige die ik actief lees!

  Reageren
  • Moniek | aug 5 , 2016 - 13:56

   Wat lief! <3 🙂 Jaa ik denk dat ik mij ook niet meer zo vast moet houden aan een schema, dan kun je jezelf en je lezers alleen maar teleurstellen als het een keer niet lukt!

   Reageren
 • evelien | aug 2 , 2016 - 11:26

  Zeker herkenbaar! Ik kan ook altijd erg onzeker worden van andere blogs, hebben mooiere foto’s dan mij, schrijven vlotter en het groeit bij hun enorm. Ik heb dit proberen van mij af te zetten en te genieten van mijn eigen blog. Ik doe het op mijn manier en alles is goed wat je doet. Ik vind je blog erg leuk en je foto’s die je maakt ook! Wat Melle zegt de verschillende onderwerpen vind ik juist leuk, love it!
  Geniet van je vakantie en neem eventjes tijd voor jezelf. <3
  Liefs,
  Evelien

  Reageren
  • Eline | aug 2 , 2016 - 11:56

   Super herkenbaat! Toch probeer ik me niet te vergelijken. Kijken naar wat jouw blog positief maakt. Juist dat je blog persoonlijk is kun je alle kanten op.

   Reageren
 • Melle | aug 2 , 2016 - 09:32

  Heel herkenbaar! Denk dat het heel goed is dat je gewoon even vakantie neemt en zo ook een beetje afstand van je blog. Ik vind jouw blog juist heel mooi, je foto’s echt superleuk en je onderwerpen echt tof! Dat het lekker een beetje wispelturig is dat is juist ook wel de charme (vind ik). De ene keer gaat het over x de andere keer over y. Prima! Ik lees het allemaal 🙂

  Reageren
  • Moniek | aug 5 , 2016 - 12:32

   Lieeef! <3 Misschien moet ik het inderdaad ook wel rommelig en wispelturig houden 🙂 Dan blijft het ook wel mij! hihi

   Reageren