MY FURRY FRIENDS

Een poos geleden alweer kwam ik deze tag tegen op de blog van Amy en Suz . Ik heb twee hele leuke konijnen en daarom leek het me leuk om deze tag met jullie te delen. De tag bestaat uit 10 leuke vragen over je huisdier. Benieuwd naar mijn konijnen?

Wat is de naam van je huisdier?

Mijn konijntjes heten Luna en Noud. Toen ik Luna zag was het meteen Luna voor mij, geen idee waarom. Noud heette al zo in de opvang en dat hebben we nooit meer veranderd.

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Het zijn allebei konijnen. Noud is wit met bruin/zwarte vlekjes, Luna is zwart met een kleine witte stip op haar neusje. Maar welk ras?? Geen idee, ik noem het gewoon een huis, tuin en keuken konijn 😉

IMG_9749

Hoe lang heb je je huisdier al?

In juni 2014 ben ik verliefd geworden op Luna in de winkel, dus die heb ik nu net een jaar. Noud woont hebben we later bij de opvang opgehaald, zodat ze een vriendje had.

IMG_4870Hoe kom je aan je huisdier?

Luna hebben we gekocht bij de plaatselijke dierenwinkel. Ik heb vroeger altijd konijntjes gehad en wilde al super lang weer een konijntje. Alleen woonde ik op een studentenkamer, waardoor het eigenlijk niet ideaal is om een konijntje te nemen. Toch was ik helemaal verliefd op haar geworden in de dierenwinkel en hebben we besloten haar op te halen. Even later kreeg ik gelukkig een woon- en slaapkamer, waardoor het hebben van een konijntje geen probleem meer was.

Een konijntje wordt vaak eenzaam. Daarom hebben we een in augustus Noud opgehaald bij konijnenopvang Joy. Konijnenopvang Joy is een soort asiel gespecialiseerd in konijnen. Hier komen gedumpte en/of gevonden konijnen terecht.

bunny

Hoe oud is je huisdier?

Luna en Noud zijn in maart beide 1 jaar geworden. We wisten niet wanneer ze geboren waren alleen dat dat waarschijnlijk in maart zou zijn, daarom hebben we 18 maart hun verjaardag gevierd.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?

Noud is echt de allergrootste boef die ik ken. Hij is altijd opzoek naar avontuur en haalt daardoor de raarste streken uit, waardoor ik helemaal dubbel lig. Luna is niet zo heel slim, en daardoor handelt ze af en toe niet helemaal handig, wat heel schattig en grappig is.

IMG_9743

Hoe belangrijk is de band met je huisdier?

Heel belangrijk. Ik praat tegen ze, knuffel met ze en kijk hele dagen na ze als ze rustig zitten te spelen. Ze horen echt bij mij en ik zou echt niet meer zonder deze twee willen!

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Ik heb heel veel mooie herinneringen, maar denk dat mijn favoriete moment bij Luna was het moment dat ik haar in de dierenwinkel zag. Ik was totaal verliefd op haar, wat een popje!

IMG_5988-1080x720

Komen ze vaak bij de dierenarts?

Luna is veel bij de dierenarts geweest, omdat ze heel erg ziek is geweest. Dit was een hele zware lange periode met veel medicijnen en gedoe, gelukkig is ze nu helemaal weer beter! Noud is nog nooit bij de dierenarts geweest (dit is niet helemaal waar, want hij is natuurlijk gecastreerd bij de opvang), maar binnenkort de eerste keer want ze moeten weer vaccinaties.

IMG_8307

Welke koosnaampjes geef je aan je huisdier?

Als we het over de konijntjes hebben noemen we ze Bunnbunns. Luna noem ik meestal Luun of Luuntje of popje. En Noud vaak boefje.

 

If you like this post, you might also enjoy...

Let's talk!

10 Reacties

 • Jenn | jun 26 , 2015 - 10:52

  Superschattig! Ik heb ook bijna mijn hele leven konijnen gehad. Op dit moment hebben we er zes, ik schrijf er regelmatig over.

  Reageren
 • Mariëlle | jun 23 , 2015 - 18:35

  Aaaaaaah wat een schatjes zeg <3 Ik ben gek op konijntjes en mag er nu helaas geen meer van mijn ouders. Vroeger had ik er wel twee en ik mis ze nog steeds!

  Reageren
 • sammie | jun 22 , 2015 - 11:45

  Ik kwam vandaag via je instagram op je blog terecht, mooie blog en erg mooie foto’s! Je konijnen zijn erg schattig! Leuke tag

  Reageren
  • Moniek | jun 22 , 2015 - 12:45

   Aawh wat een lieve reactie dankjewel!

   Reageren
 • Esmeralda | jun 20 , 2015 - 20:46

  Wat een leuke beestjes! Hoe toevallig dat ik vandaag een update heb geschreven over mijn kleine dierlijke vriendjes 🙂

  Reageren
 • Rosanne | jun 20 , 2015 - 00:19

  Wat een schatjes zeg! Ooit als ik een huis met tuin heb wil ik ook een konijn (of 2, dat is wel zo gezellig voor ze) dus ik heb de site van de opvang even opgeslagen :). Ben geen voorstander van dieren in winkels kopen…

  Maar wat fijn dat ze zo goed met elkaar omgaan! Je hoort soms wel eens horror verhalen over het koppelen van konijnen, blij dat dat bij de jouwe niet zo is 🙂 (voor zover ik het op de foto’s zie dan).

  Reageren
 • Iris | jun 19 , 2015 - 22:44

  Aaaahw, zoooo lief!

  Reageren
 • Nina Simplynspecial | jun 19 , 2015 - 09:21

  Leuke tag, heb ‘m ook al eens ingevuld 🙂 Wat een moppies zeg, en die foto’s zijn echt geweldig hihi.

  Reageren
 • Femke | jun 19 , 2015 - 06:58

  Ik heb zelf geen huisdieren. Vroeger hadden wij een konijn genaamd Snuitje. Die zat overigens wel altijd buiten in zijn hok. Niks leukers dan in de zomer hem lekker loslaten, kwam hij overal waar je zat aangehuptst.

  Reageren
 • Celeste | jun 19 , 2015 - 06:57

  Ah wat een schatjes! Konijnen vind ik zulke lieve en mooie huisdieren. Vind het echt mega jammer dat mama allergisch is, maar helaas daar kunnen we niks aan doen. Wat een grappige bijnaam trouwens Bunnbunns haha. Heel leuk!

  Reageren