Een week naar de Franse Alpen

Ondanks dat het alweer een hele poos geleden is -helaas- wil ik alsnog over mijn heerlijke vakantie vertellen. Wellicht hebben jullie er destijds al wel wat dingen over voorbij zien komen op Instagram. Pieter en ik gingen namelijk afgelopen zomer last minute met z’n tweeën met de auto van mijn moeder richting de Franse Alpen om daar een week te genieten!

annecy2 annecy3

anncy20

De afgelopen foto’s zijn allemaal genomen in het plaatsje Annecy aan het meer van Annecy. Onze reisbestemming uitzoeken ging namelijk als volgt. Mijn moeder vertelde dat we haar auto wel mochten lenen voor een week, want ze zou zelf ook op vakantie gaan. Dus oké we hadden ineens een auto, waar zouden we eens naartoe gaan? Gezien dat we één week hadden en daardoor niet langer dan één dag reistijd wilde, besloten we erop dat we voor die dag max. 1000 km konden rijden. Dus ik heb ongeveer een grote lijn getekend van waar we maximaal naartoe konden en zo dwaalden mijn ogen al gauw af naar de Franse Alpen en Annecy!

annecy12 annecy11 annecy13 annecy14
annecy19

Wij zaten niet in de stad Annecy zelf, maar helemaal aan de andere kant van het meer op een camping. We besloten om de tweede dag de stad een bezoek te brengen. Annecy is echt leuk! Heel gezellig en prachtig gelegen aan het meer. We hebben gedronken bij een restaurantje op een stuk met veel terrasjes, heel leuk en gezellig, maar de koffie was niet super. Even later die dag kwamen we in een wat minder toeristisch stukje en daar kwamen we een superleuk hip koffietentje tegen! YAY! Deze is hierboven te zien, aanrader dus als je in Annecy bent! Google vertelt dat 8 Rue Président Favre het adres is van het koffiezaakje.

De volgende dag hebben we een bergwandeling gemaakt, maar aangezien dit artikel veel te lang wordt ga ik daar misschien nog een apart artikel over schrijven een keer!

annecy16 annecy7 annecy6 annecy5

De dag na de bergwandeling besloten we nog om een stukje te gaan rijden aan de oostkant van het meer, een klein stukje van de route die de Tour de France ook had afgelegd afgelopen jaar. Daar belandden we boven op de berg waar we een prachtig uitzicht hadden over het meer. We konden nog een stuk omhoog lopen (maar ‘au’ mijn benen van de bergwandeling). Daarboven was een punt waar heel veel mensen gingen parapenten. Super tof om te zien, maar geen haar op mijn hoofd dat ik van de berg afspring!
annecy21 annecy15 annecy22

Het doel van de vakantie was ook echt even goed tot rust komen, aangezien na de vakantie het drukke leven weer zou beginnen. Daarom hadden we ook maar wat campingdagjes gepland, maar hallo dat is geen straf hoor als het vanaf de camping al prachtig is! De stacaravan links op de foto was die van ons en daar op de veranda hebben we heerlijk alle avondjes gespendeerd en heb ik ook lekker kunnen lezen.

annecy8 annecy1

Naast de oostkant te hebben gezien hebben we ook een autorit gemaakt aan de westkant. Deze had allemaal dorpjes met allemaal van deze té leuke blauwe huisjes langs het meer voor de bootdienst!

annecy17

Wauw dit is misschien wel een van mijn mooiste foto’s! Het was de laatste dag dat we hier waren, want de volgende dag zouden we weer in de auto zitten naar huis. Het is de enige dag dat we echt regen hebben gehad. Zo prachtig met die wolken nog over de bergen heen en die steiger helemaal natgeregend!

annecy10 annecy9

annecy23annecy18

Deze laatste dag hebben we een gorge bezocht. Hier loopt het water van de rivier doorheen. Het water stond toen redelijk laag, want het was het einde van het seizoen. In bijvoorbeeld mei kan het water hier veel wilder zijn en ook hoger staan, vanwege dat dan al het water uit de bergen komt. Ook heel leuk is dat je op de foto hierboven bijvoorbeeld een hoofd kan zien in de rotsen, ik ben benieuwd wie het allemaal ziet!

Zo whoops! Dat was misschien toch een behoorlijke foto-overload! Ach deze prachtige plek verdient het.

Liefs, Moniek

If you like this post, you might also enjoy...

Let's talk!

6 Reacties

 • ambitiouswanderer | dec 2 , 2016 - 12:05

  Helemaal geen foto-overload, ze zijn prachtig! Voor ik het artikel las vond ik november/december al een interessante tijd om een week in de alpen te zijn. Ik had sneeuw verwacht haha. Het uiteindeljke artikel viel niet tegen though. Nu nog een weekje om het verschil te bekijken?

  Reageren
 • Stella | dec 1 , 2016 - 09:56

  Wat een prachtige foto’s! Waaauw. Eigenlijk zonde dat veel mensen met ‘vakantie’ denken aan het Zuiden en de zon etc etc, terwijl dit ook juist zo mooi is. Dit ga ik dus op mijn lijstje zetten. Prachtig echt, wauw. Liefs!

  Reageren
 • rachelkromdijk | nov 30 , 2016 - 12:54

  wauw wauw en nog eens wauw, wat een prachtige foto’s zeg! http://www.Rachelkromdijk.nl

  Reageren
 • levelieze | nov 30 , 2016 - 11:44

  Frankrijk blijft toch echt een topland. En wat een mooie foto’s!

  Reageren
 • diolifestyle | nov 30 , 2016 - 10:30

  Wauw! Wat heb je prachtige foto’s gemaakt!

  Reageren
 • Notesofhappiness | nov 30 , 2016 - 08:13

  Wauw wat een prachtige foto´s! Ik krijg helemaal zin in de zomervakantie. Daar wil ik ook wel heen, het is daar echt prachtig.

  Reageren